Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hälso- och sjukvårdsdirektören Mats Bojestig ser positivt på ökningen av vårdappar. Foto: Alexander Weimar, Emma Johansson/SVT

Regionen om vårdapparna: ”Väldigt positiv utveckling”

Publicerad

Digitala vårdbesök fortsätter att öka i Jönköpings län. Trots att dessa besök kostar Region Jönköpings län många miljoner så ser man positivt på utvecklingen.

– Vi ser det som en väldigt positiv utveckling, som vi haft stor nytta av under pandemin, säger regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig.

Under förra året kostade de digitala vårdbesöken över 20 miljoner för Region Jönköpings län. En siffra som Mats Bojestig inte tycker är så stor i jämförelse med de totala kostnaderna för primärvården i länet som ligger på 1800 miljoner.

Kan ersätta vård på plats

Enligt regionen har forskning visat att upp till vart fjärde besök skulle kunna ske digitalt istället för på plats framöver. Vilket i sin tur skulle kunna underlätta både för patienter och vården.

– Patienterna behöver inte ta sig någonstans och vi i vården behöver exempelvis inte ha undersökningsrum till alla, säger Mats Bojestig.

I klippet ovan hör du Mats Bojestig berätta om hu regionen ser på att de digitala vårdbesöken ökar mer och mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer