Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vänsterpartisten Mikael Ekvall berätta om misshandeln i centrala Jönköping sent i lördags kväll. Foto: SVT/Gustaf Söderström

Regionpolitikern efter misshandeln: ”Jag känner mig mindre trygg”

Publicerad

I helgen blev vänsterpartisten och regionpolitikern Mikael Ekvall från Jönköping nerslagen och misshandlad. Han satt och väntade på bussen när tre okända killar dök upp och slog honom med slag och sparkar.

I klippet: Mikael Ekvall berättar hur han mår idag – två dagar efter misshandeln.

Mikael Ekvall har idag varit på vårdcentralen för att dokumentera skadorna som han fick vid misshandeln i sent i lördags kväll då tre unga killar attackerade honom.

– Jag tror inte det är kopplat till mitt politiska engagemang men det är obehagligt att bli utsatt, säger han.

Hotade att skära honom

Det var under lördagskvällen som Mikael Ekvall var på väg hem från stan efter att ha firat en väns födelsedag. Som Jönköpings-Posten var först med att berätta så kom tre killar fram i stadsdelen Liljeholmen och frågade efter hans telefon samtidigt som de hotade att ”cutta” honom.

Mikael lyckades ta sig ifrån killarna men när han senare satt och väntade på bussen dök de upp igen och gav sig på honom med slag och sparkar.

Hur mår du idag?

– Det är helt ok. Jag har några blåmärken kvar men det är revbenen och näsan som gör mest ont, säger Mikael Ekvall.

Ingen person är gripen misstänkt för misshandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.