Regionrådet Dan Sylvebo (M) tar timeout. Foto: Pressbild Moderaterna/SVT

Regionrådet Dan Sylvebo (M) tar timeout

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen hölls ett krismöte inom moderaterna där frågan om Dan Sylvebos framtid som regionråd diskuterades. Efter mötet meddelades att han tar timeout av personliga skäl.

– Det var det bästa för mig och för partiet, säger Dan Sylvebo i  ett pressmeddelande.

Varför det moderata regionrådet nu tillfälligt lämnar politiken vill verken han eller hans partikamrater avslöja. men under ett möte på tisdagskvällen beslutades det att han tar en timeout.

Enligt uppgift till JP som var först med att berätta om det, så har det hållits en rad möten de senaste månaderna om Dan Sylvebos framtid som regionpolitiker. Tidningen skriver att han ska ha fått en varning före sommaren och att det ska handla om en förtroendefråga.

– Jag känner inte till att vi har något varningssystem och jag har inte fått någon varning, säger han till JP.

”Vi respekterar Dans beslut”

Moderaterna skickade under tisdagskvällen ut ett pressmeddelande om timeouten.

– Det är naturligtvis tråkigt, men vi respekterar Dans beslut, säger Carina Källman, ordförande i gruppstyrelsen i pressmeddelandet.

– Det var inte lätt, jag har haft de här funderingarna ett tag, men till slut landade jag i att det var det bästa för mig och för partiet att ta en time-out, säger Dan Sylvebo i samma meddelande.

Ordförande i JIK

Sylvebo sitter även som ordförande i Jönköpings innebandyklubb. Han skriver i ett sms till SVT Nyheter Jönköping att hans timeout från politiken inte påverkar hans ordförandeskap i elitklubben. ”Jag fortsätter där” skriver han.

SVT Nyheter Jönköping fortsätter under onsdagen att söka Carina Källman, moderaternas gruppordförande som meddelar att hon inte vill kommentera saken vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.