Restaurang tvingades stänga – mängder av kackerlackor i lokalen

Uppdaterad
Publicerad

En mängd kackerlackor hittades inne på restaurangen i Jönköpings kommun. Nu har kommunens miljönämnd beslutat att omedelbart stänga restaurangen.

Kommunens miljö- och hälsoskydd gjorde för en vecka sedan en kontroll hos restaurangen efter att det hade kommit in klagomål om att det fanns skadedjur i lokalerna.

Vid kontrollen hittades en mängd kackerlackor utspridda i lokalen. Miljö- och hälsoskyddsnämnden fattade då beslut om omedelbar stängning eftersom bristen var så allvarlig och omfattande att det medför stora risker för konsumenterna. Restaurangen får heller inte förvara eller hantera livsmedel i lokalerna då kackerlackor är smittbärare och det finns en risk att livsmedel blir kontaminerat.

Enligt protokollet från miljö- och hälsoskyddsnämnden så uppgav restaurangägarna att ett skadedjursbolag omedelbart skulle kontaktas. Restaurangen får inte öppna förrän en ny kontroll gjorts och lokalen är fri från skadedjur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.