Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För Douglas Adelsgård som har en problematisk skolgång bakom sig blev resursskolan räddningen. Det beskriver han i klippet ovan. Foto: SVT/Ulrica Abrahamsson

Resursskolan blev vändningen för Douglas – nu trivs han

Publicerad

Det är ett högt söktryck till den kommunala resursskolan i Jönköpings kommun. 15-åriga Douglas Adelsgård är en av de som fått möjlighet att gå på skolan. Han beskriver hur han äntligen trivs i skolmiljön och nu får den hjälp han behöver.

– Nu när jag är här går det jättebra och jag har kommit ikapp det jag har missat, säger han.

Den kommunala resursskolan i Huskvarna i Jönköpings kommun är till för elever med behov av särskilt stöd kunskapsmässigt, socialt och psykiskt över tid.

Ökad tillgång till särskilt stöd

Här får elever undervisning i mindre sammanhang och lokalerna är särskilt anpassade för det i form av flera mindre grupprum och flexibel möblering.

Gemensamt för eleverna här är att alla har en problematisk skolgång bakom sig. För Douglas Adelsgård som haft hög frånvaro på de skolor han gått på tidigare har nu trenden vänt.

– Nu är jag i skolan varje dag, men vill jag ta det lugnt går det bra. Det är inte alltid så mycket stress.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.