Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om beslutet att skjuta upp nyårsrevyn i Eksjö i klippet. Foto: Gabriel Djärf

Nyårsrevyer skjuts upp på grund av pandemin

Publicerad

Flera revysällskap i Jönköpings län har behövt skjuta upp eller helt ställa in nyårsrevyer. Pandemin och restriktionerna kring den har minskat biljettförsäljningen.

– Det har varit lite jobbigt, för vi hade en riktigt bra revy på gång och sen måste vi lägga ned allting, säger Wilmar Björkman, Eksjörevyns regissör för årets uppsättning av nyårsrevy.

Dålig biljettförsäljning

Eksjörevyn är ett av länets revysällskap som har tvingats ställa in premiären av årets nyårsrevy. Anledningen är restriktionerna kring pandemin och att biljettförsäljningen har varit för dålig.

– Vi ger inte upp, aldrig i livet. Vi har fått tänka om och vi hoppas att kunna komma igen i sommar istället, och göra en lite lättare sommarrevy, förklarar Wilmar Björkman.

Svår situation för mindre revyer

Vetlanda och Gränna revyer och Tofterydsrevyn har också skjutit upp sina premiärer. Vetlanda ska ha sin premiär på valborgsmässoafton. Tofterydsrevyn kommer att köras i augusti, medan Burserydsrevyn helt har ställt in revyn i år.

Hur ser ni på framtiden för nyårsrevyer?

– Nyårsrevy är ju en kär tradition i Sverige och vi hoppas kunna få den att överleva. De stora revyerna går ju väldigt bra, men det är lite svårare för de mindre revyerna, som Eksjörevyn, att dra folk. Vi försöker ju nå även lite yngre publik, menar Wilmar Björkman.

Kan pandemin ta knäcken av de små nyårsrevyerna?

– Ja, det kan ju vara så om det här håller på för länge. Det vi hoppas det är att folk går och vaccinerar sig för annars kommer vi ligga här och skvalpa och då får vi dras med det i många år, tror jag, och det är inte bra, säger Eksjörevyns Wilmar Björkman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.