Peter Persson (S), riksdagsledamot från Jönköping. Foto: TT

Riksdagsledamot från länet uppträdde berusad

Uppdaterad
Publicerad

Det var förra veckan som riksdagsledamoten Peter Persson (S) skulle leda en rundtur i riksdagen. Socialdemokraten från Jönköping uppträdde då berusad och fick tas om hand.

– Kamrater fick skynda till undsättning och ta hand om Peter och även gruppen som skulle guidas, säger distriktsordförande Carina Ödebrink (S).

Socialdemokraterna i Jönköping kräver nu att Peter Persson sjukskriver sig och får vård och behandling.

– Det är nummer ett. Men det beteende han uppvisade är oacceptabelt och olämpligt i det uppdraget. Självklart fungerar det ingenstans att vara berusad på arbetet men det är ännu viktigare i det uppdrag vi har, säger Carina Ödebrink.

– Vi är tydliga från partiets sida med vad som nu förväntas av Peter.

Carina Ödebrink har själv inte pratat med Persson ännu.

– Men andra säger att han inte mår väl och vad jag kan förstå är han ångerfull. Jag tycker det är tragiskt, säger hon.

”Jag skäms”

Peter Persson säger till Jönköpings-Posten att han redan har varit i kontakt med läkare och att han inte motsätter sig sjukskrivning. Han berättar också att han av personliga skäl har haft det tungt under några år med känslomässiga dippar.

– Jag har kunnat hantera det men förra veckan blev det för svårt och jag självmedicinerade. Det var ett misstag. Jag mår dåligt av hela situationen.

Han säger att han alltid tidigare har skött sina uppdrag.

– Jag har folk omkring mig som stöttar och tar hand om mig, säger Peter Persson till JP.

SVT söker Peter Persson för en kommentar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.