Foto: SVT

Den hotfulla mannen närmade sig Robin: ”Gick in och låste”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Funehag blev under onsdagskvällen vittne till den dramatiska händelsen i Forsheda utanför Värnamo. På nära håll såg han den man som betedde sig så pass hotfullt utomhus att polisen beslöt att skicka ut en uppmaning till allmänheten om att hålla sig inne.

– Det var obehagligt. Jag blev rädd när en person ropade ”gå in och lås”, berättar han.

Robin Funehag från Forsheda fick under onsdagskvällen ett sms från en vän som sa att polisen spärrat av infarten till Forsheda. Han trodde inte det var sant så han tog cykeln för att kolla. När han kom tillbaka och skulle låsa in cykeln såg han den hotfulle mannen drygt 100 meter bort.

– Han höll någonting i högerhanden som han viftade runt med, berättar Robin Funehag som blev orolig och började backa från platsen.

Plötsligt hörde han någon som ropade ”gå in och lås”, han misstänker att uppmaningen kom från en polis. Han förstod ganska snabbt att det var något allvarligt på gång och tog sig in i sin lägenhet. Efter några minuter kom ett sms i Robins telefon med polisens uppmaning till allmänheten om att alla ska gå in och låsa dörrarna, ett så kallat VMA.

Vad tänkte du då?

– Det här var ju en riktigt allvarlig situation som hade uppstått där borta, säger han. Det var jättebra att det skickade ut meddelandet för det kan ju vara något som är farligt för allmänheten.

Hör honom berätta om händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.