Hooks herrgård har serverat klassiska julbord sedan familjen Edberg köpte det på 1960-talet. I år blir första året utan den stora julbuffén.
– För mig var det ändå ett ganska enkelt val. Julbord är trångt och det blir lätt kladdigt. Vi serverar julmat på tallrik i stället, säger vd Hans Edberg.
Hör Hans Edberg berätta mer i klippet
– Det är bra tänkt i coronatider, säger en av gästerna på herrgården, Lisbeth Åberg-Malmberg.
SVT Nyheter Jönköping har ringt till ett tiotal restauranger i länet. Ingen av dem kommer servera julbuffé.
– Dessutom tar vi bara in 20 gäster åt gången, och har delat upp sittningarna, säger Daniel Johansson, restaurangägare Tabergstoppen.
Inga företagsbokningar
På Sandsjö Wärdshus är det betydligt färre bokningar i år än andra år.
– Planen är att ta in färre människor än vi brukar, säger Maria Svensson, restaurangansvarig.
Hos samtliga restauranger märks det minskade intresset för julbord tydligt.
– Det är bara privatpersoner som har bokat bord i år, inga kommuner eller företag, säger Daniel Johansson.