Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Georgios Karpathakis Jaenson som skapat adhd-lådan visar vad som händer när man kommer in i den. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Så här funkar adhd-lådan

Uppdaterad
Publicerad

Simulatorn visar hur en person med adhd kan uppfatta olika miljöer, i det här fallet en skolmiljö. I klippet visar skaparen Georgios Karpathakis Jaenson hur den fungerar.

Med hjälp av tretton skärmar skapas en situation som ska likna hur en person med adhd uppfattar situationer. Det finns en huvudskärm som tittaren ska uppfatta som sig själv.

Man ska då träffa kompisar, åka buss och lösa en skoluppgift samtidigt som många synintryck syns och låter på de olika skärmarna och gör det svårt att uppfatta det som sker och sägs.

I klippet berättar Georgios Karpathakis Jaenson, vd på Underbara ADHD, hur simulatorn fungerar och om vuxna män som bryter ihop.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.