Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar fritidsledaren Haidar Hussein om hur de arbetar med ungdomarna på Birkagården fritidsgård. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Fritidsledaren på Österängen i Jönköping: ”Relationen till de unga avgörande”

Publicerad

Jönköpings kommun är en av få stora kommuner som inte har drabbats av gängskjutningar. En avgörande faktor till det tror fritidsledaren på Birkagården på Österängen, Haidar Hussein, är den goda relationen mellan fritidsgården och ungdomarna.

Jönköpings kommun satsar på de fyra prioriterade områden i Jönköpings kommun. Områdena är Österängen, Öxnehaga, Huskvarna södra och Råslätt.

-Vi har skapat förtroende mellan oss och våra ungdomar där de kommer till oss först och berättar vad de har på hjärtat, säger Haidar Hussein.

”Allaktivitetshus”

Satsningen kallas för “Allaktivitetshus” och konceptet syftar till att kommunen ska arbeta för att främja gemenskap och tillhörighet och motverka utanförskap mellan grupper och områden.

-Vi har haft tanken under flera år men genomförde idén för ett och ett halvt år sedan där det anställdes en projektledare och fyra koordinater till varje område, säger Dani Mardini, koordinator på Jönköpings kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.