Utökade öppettider tror Peter Magnusson, föreståndare på Underground på Råslätt, kan misnak stöket i området. Foto: SVT/Charlotte Göransson

Så vill personalen på fritidsgården stävja stöket på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Personal på fritidsgården på Råslätt hoppas att kunna ha öppet fler timmar om dygnet. Anledningen är att det varit stökigt i området den senaste tiden och flera aktörer arbetar för att stävja problemet.

Under förra året var det flera bränder och senast under nyårshelgen blev blåljuspersonal attackerade med fyrverkerier på Råslätt i Jönköping. Ingen kom till skada men händelsen skapade återigen stor oro i området.

– Den här händelsen är över alla gränser och det accepterar inte vi på Råslätt, säger Peter Magnusson som är föreståndare på ungdomsgården Underground på Råslätt.

Senast en större händelse inträffade, enligt Magnusson, var då det skedde flera bilbränder 2015.

Längre öppettider

När personalen på fritidsgården fick del av informationen genom media samlade de ihop föräldrar, andra vuxna samt äldre ungdomar som såg till att situationen blev bättre. Peter Magnusson förklarar att de vuxnas närvaro är det som gör mest skillnad och nu hoppas de kunna ha öppet fler timmar om dygnet.

– Vi har ju kanske mest öppettider vad det gäller fritidsgårdar i landet, säger han och menar att de nu önskar kunna hålla öppet ännu mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.