Vaktmästaren Anders blev ett av de första vittnena till knivattackerna, se mer i klippet ovan. Foto: SVT

Vaktmästare såg första knivattacken: ”Jag ser hur han hugger när jag blundar på nätterna”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har det gått en vecka sedan våldsdådet i Vetlanda. Vaktmästaren vi kallar Anders, som blev vittne till attacken vid resecentrum, drömmer fortfarande mardrömmar om dådet varje natt. På morgonen för en vecka sedan, samma dag som attackerna ägde rum, betedde sig den misstänkte gärningsmannen mycket märkligt, berättar Anders.

Några timmar innan dådet ska 22-åringen stått och vinkat till bilar på vägen nära resecentrum i centrala Vetlanda. Anders har träffat på den misstänkte gärningsmannen dagligen under lång tid och berättar att han betedde sig mycket märkligt under morgonen för en vecka sedan.

– Jag jobbar ju på hotellet och såg honom genom fönstret och hur han vinkade, som om att han hälsade till flera bilar som passerade, det kändes väldigt konstigt, säger han.

Våldsdådet i Vetlanda

”Vapen till för att döda”

Några timmar senare arbetade Anders vid resecentrum och såg den första knivattacken, bara några meter ifrån där han stod.

– Jag såg vapnet, jag skulle inte kalla den en kniv, den var stor, den var minst 30 centimeter lång och vass på båda sidorna, det där vapnet var till för att döda, säger han.

Se vaktmästaren berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet