I klippet ser du och det första årets omtalade väggmålning av en fågel och påbörjandet av andra årets målning av den spanske konstnären Borondo 2015. Foto: Nässjö kommun/GoogleVisa alla (3)
Visa alla (3)

Samisk konstnär skapar nästa väggmålning i Nässjö

Publicerad

Kommande vecka börjar en samisk konstnär måla den senaste i raden av stora väggmålningar i Nässjö. Det är den femte väggmålningen i centrala Nässjö sedan traditionen att smycka tomma husväggar med konst startade 2014.

Den nya målningen ska pryda en brandvägg på ett gårdshus på Mariagatan i Nässjö. Det är konstnären Anders Sunna från Jokkmokk som i år har fått uppdraget att smycka en vägg i centrala Nässjö med en målning.

Anders Sunna sysslar med samisk bildkonst som handlar bland annat om social transformation, maktstrukturer, minoriteter och postkolonialt förtryck.

Arbetet med att måla väggen beräknas ta en vecka och målningen ska invigas på fredag, 30 augusti, av kommunstyrelsens ordförande Anna-Carin Magnusson (S) och kommunalrådet Laila Norss (KD).

Utställning i Nässjö konsthall

Anders Sunnas konst går också att beskåda i Nässjö konsthall under drygt en månad från 24 augusti. Där ska Sunna senare även hålla en föreläsning om sin konst.

Väggmålningsprojektet genomförs av Nässjö kommun i samarbete med Hotell Högland.

Muralmålningar i Nässjö blir ett friluftsgalleri i storformat Foto: Nässjö kommun/Google

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer