Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Runt fikabordet går diskussionerna om distansarbetets för- och nackdelar. Tilda Hultin tycker att distansarbete fungerar bra. Hör mer i klippet ovan. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Positivt med distansarbete tycker medarbetarna

Uppdaterad
Publicerad

Runt fikabordet i caféet i kommunhuset i Aneby är diskussionen om distansarbete mest positiv. Sedan pandemin har Aneby kommun, liksom de andra kommunerna i länet, riktlinjer för hur distansarbete får utföras. Det handlar om tid, arbetsmiljö och hur snabbt medarbetaren ska kunna inställa sig på jobbet, om situationen kräver.

– Jag pendlar, så för mig är det bra för jag sparar tid, säger Tilda Hultin, som arbetar som biståndshandläggare på sociala avdelningen. 

I klippet berättar hon mer om fördelarna

Tre år med pandemin i Jönköpings län

I alla av länets tretton kommuner finns numera en policy för distansarbete.

Överenskommelse styr arbetet

Men hur många som faktiskt utnyttjar det vet de inte, eftersom det är en överenskommelse mellan arbetstagare och chef.

I de flesta av länets kommuner har riktlinjer för distansarbete tillkommit under pandemin. I den enkät som SVT Nyheter Jönköping skickat ut till kommunerna är det bara Eksjö som redogör att riktlinjer fanns även före pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre år med pandemin i Jönköpings län

Mer i ämnet