Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jönköpings kommun har tagit bort parkeringsplatser och istället anlagt en sandstrand på centrala Väster i Jönköping. Något som orsakat en hel del diskussioner. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sandstrand i centrala Jönköping väcker reaktioner

Uppdaterad
Publicerad

Den sandstrand med solstolar som kommunen byggt på bekostnad av 19 stycken parkeringsrutor har väckt många reaktioner i Jönköpings kommun. I olika Facebook-grupper riktar många människor kritik mot kommunen men det finns också de som uppskattar den nya sommarplatsen.

Där det tidigare fanns 19 parkeringsrutor i nära anslutning till restauranger och butiker på Trädgårdsgatan har det nu byggts en sandstrand. Ett projekt som kostat Jönköpings kommun mellan 40 000 kronor och 50 000 kronor.

– Vi hoppas att människor kommer se detta som en trevlig plats att vistas på och att man vill vara här, både för att sitta ned och ta det lugnt och för att leka i sanden, säger Emma Svärd, verksamhetschef på stadsbyggnadskontoret i Jönköpings kommun.

Flera uttrycker missnöje

Sedan sandstranden blev till har många riktat kritik mot Jönköpings kommun, detta eftersom stranden byggts på bekostnad av parkeringsplatser.

En del människor menar att det finns för få parkeringsplatser i Jönköping och menar att näringsidkare som har verksamhet i närheten påverkas negativt då bilister inte kan köra fram. Men det finns också de som ser positivt på att sommargågatan i kommunen nu utökas

Sandstranden som placerats vid den tidigare parkeringsplatsen kommer endast att vara på plats under sommaren, enligt Emma Svärd på stadsbyggnadskontoret.

Se intervjun med Jönköpingsbor och Jönköpings kommun i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer