Säsongspremiären i speedway: Stark start för Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen var det säsongspremiär i Elitserien i Speedway. Vetlanda mötte Masarna och där blev det seger med 53 – 37.

Sämre gick det för Lejonen från Gislaved som mötte Rospiggarna. Den matchen slutade 39-51.

Vetlanda Speedway är en av landets bästa klubbar genom tiderna, men de två senaste säsongerna har inte slutat som klubben önskat.

– Det känna bara positivt nu, fjärilarna som man har i magen under match finns ju inte nu så det känns så härligt att säsongen äntligen drar igång, sa Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand dagarna innan premiären.  

Och det blev också en bra start och laget kunde knipa en seger på hemmaplan.

Lejonen siktar på topp fyra

I slutspelet förra säsongen åkte Lejonen ut i kvartsfinalen efter förlust mot Rospiggarna i dubbelmötet. I år siktar de på en topp fyraplacering i tabellen efter de 14 matcherna i grundserien. Men samtidigt menar sportchefen Anders Fröjd att i ett slutspel kan allt hända.

– Lyckas vi med målsättningen med topp fyra placering så är vi i slutspel och är vi där så siktar vi givetvis på guld, sa han när SVT Nyheter Jönköping mötte honom inför säsongspremiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.