Foto: SVT

Sävsjö bästa skolkommun i länet

Publicerad

Lärarförbundet har rankat Sveriges bästa skolkommuner.

Sävsjö kommun har i årets ranking klättrat 50 placeringar och hamnar på elfte plats i Sverige. Därmed är kommunen den högst placerade i länet.

– Det är jätteroligt att vi gör en sådan kraftig förbättring, säger Stefan Claesson, skolcef Sävsjö kommun. och jag är extra stolt över att lärarna i vår kommun enligt rankingen mår bättre och är friskare.

Vad beror det på?

–Vi har ett klimat i skolan där vi har tillit till lärarna och är mjuka mot människan. Det gör att det blir ett bra arbetsklimat.

De kriterier som ligger till grund för rankingen är bland annat resurser till undervisningen, utbildade lärare, lärartäthet och lärarlöner.

– Lärarförbundet gratulerar Sävsjö kommun och alla lärare till att vara länets bästa skolkommun 2015. Genom långsiktiga satsningar visar man att skolan är viktig och då märks det på placeringen, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande.

Det är fjortonde året i rad om Lärarförbundet utser landets bästa skolkommun. Vinnare blev i år Vellinge och på andra och tredje placering hamnar Piteå och Luleå.

Topp tio kommuner i länet

Visa

Sävsjö 11

Habo 26

Värnamo 37

Gnosjö 47

Vaggeryd 57

Jönköping 68

Aneby 71

Nässjö 83

Mullsjö 94

Eksjö 97

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer