Sävsjö kommunhus. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Sävsjö kommunhus bevakas fortsatt av väktare

Uppdaterad
Publicerad

Sävsjö kommunhus fortsätter även den här veckan att bevakas av väktare och kommunen är kvar i stabsläge efter de hot som nyligen riktades mot flera anställda.

Det var torsdagen den 10 november som Högstadieskolan Hofgårdsskolan i Sävsjö tvingades låsa dörrarna efter hot mot en anställd. Även kommunhuset valde att låsa dörrarna efter hot mot flera antställda.

Sävsjö kommun aktiverade sin krisledning och polisen ökade närvaron i kommunen. Totalt delade man ut fem personlarm.

Under förra veckan beslutades att dörrarna skulle öppnas igen och istället förstärktes vuxennärvaron i skolan och i kommunhuset sattes väktare in vilka nu alltså blir kvar.

Nytt stabsmöte

– Vi har en situation som innebär att vi behåller både vårt stabsläge och väktarinsatserna i våra verksamheter tills vidare, säger Pierre Klasson, kommunikationschef i Sävsjö.

Sävsjö kommun skriver i ett pressmeddelande att kommunen ska stärka upp med fler trygghetsskapande insatser under tisdagen. Insatsen är ett svar på den oro som finns i samhället efter hoten som har framkommit mot verksamheterna, enligt kommunen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.