Stefan Gustafsson fick ta emot diplom och en bukett blommor efter att blivit utsedd till årets kristdemokrat. Foto: Privat/KD

Sävsjöpolitikern utsedd till årets kristdemokrat

Publicerad

Stefan Gustafsson som är kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö har blivit utsedd till årets kristdemokrat.

– Jag blev lite överraskad förstås, säger han när SVT intervjuar honom efter tillkännagivandet av utmärkelsen.

Kristdemokraternas andre vice partiordförande Bengt Germundsson motiverade utmärkelsen med att han tycker att Stefan Gustafsson är en politiker som söker realistiska lösningar och att han är bra på att kommunicera.

– Det är för mig så otroligt hedrande och roligt att idag få bli utnämnd till årets kristdemokrat. För mig är detta en av de allra finaste utmärkelserna jag kan tänka mig men det är också en uppmuntran för hela det fantastiska team av kristdemokrater som vi har i Sävsjö kommun, säger Stefan Gustafsson. 

Efter valet 2018 utsågs han till kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö kommun för sjätte gången i rad.

Gustafsson mottog utmärkelsen som årets kristdemokrat under Kristdemokraternas kommun- och regionpolitiska dagar som arrangeras 16-17 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.