Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Nyborg (SD) och Samuel Godrén (SD) presenterade under tisdagen Sverigedemokraternas valprogram till regionvalet i år. Hör Håkan Nyborg berätta varför de vill implementera e-hälsa inom BUP i klippet. Foto: Fredrik Weibull/SVT

SD vill digitalisera vården för barn och unga

Publicerad

Sverigedemokraterna föreslår att patienter i första hand bör använda e-hälsa i för att på sikt minska köerna till barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Men partiet lovar att vården fortfarande kommer ges via fysiska besök.

Under tisdagen presenterade Sverigedemokraterna sin valplattform inför regionvalet i höst. Det innehåller 24 förslag. Ett av förslagen för hur partiet vill förändra sjukvåren i regionen handlar om att minska köerna till BUP och det vill de göra genom att använda e-hälsa.

Hör Håkan Nyborg (SD) berätta hur Sverigedemokraterna vill att e-hälsa bör användas mer i vården i klippet ovan.

Regionvalet 2022 Jönköpings län

Inrätta äldrevårdsskjusköterskor och fler parkeringsplatser

Sverigedemokraterna vill även inrätta äldrevårdssjuksköterskor på vårdcentralerna som ska fungera som vårdkontakter för patienter över 80 år. Enligt Håkan Nyborg (SD) har önskemålet kommit från flera pensionärsföreningar i länet som partiet talat med. 

Andra SD-förslag till regionvalet 2022 är att vårdpersonalen ska lägga max 25 procent av sin arbetstid på administration, att permanenta den tillfälliga parkering som just nu förbereds vid Ryhov och att Smålands musik och teater (SMOT) ska egenfinansieras med 25 procent till skillnad från dagens 7 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Jönköpings län

Mer i ämnet