SDU och MUF samtalar i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas och Sverigedemokraternas ungdomsförbund i Jönköpings län sitter i förhandlingar inför valet 2018, skriver Jönköpings-Posten, som också publicerar en bild från ett av dessa möten. Även andra partier ska finnas med i nätverket och personer på högre nivå inom kommun- och regionpolitiken. Men MUF:s ordförande i Jönköping Jonas Ericson tar avstånd från dessa förhandlingarna.

— Det är lättare för oss yngre att prata, vi har inte lika mycket piska på oss, säger Sylvester Niklasson, kontaktperson för Ungsvenskarna SDU i Jönköpings län, till Jönköpings-Posten.

Enligt tidningen tittar gruppen på regionalpolitiska förslag som kan vinna gehör hos båda, eller helst ännu fler, partier i regionfullmäktige. Målet ska vara en gemensam plattform inför valet 2018.

På en bild som uppges vara tagen vid från ett av dessa möten syns MUF:s ordförande i Nässjö, Emil Karlström, tillsammans med sverigedemokraterna Sylvester Niklasson och Pierre Ingesson.

Flera partier med

Förutom SDU och MUF ska även en KDU-are ingå i nätverket och enligt vad Sylvester Niklasson uppger för Jönköpings-Posten stannar det inte vid borgerliga politiker. Han hävdar att en SSU:are och en socialdemokratisk politiker också deltar i samtalen.

Ordförande tar avstånd

Enligt Jönköpings-Posten tar dock Jonas Ericson, distriktsordförande för MUF i Jönköpings län, avstånd från de här förhandlingarna. 

— Emil Karlström har såvitt jag vet och förstått agerat helt på egen hand. Det här hemliga nätverket han sägs ingå i, det är inget som MUF:s distriktsstyrelse har haft kännedom om, säger Jonas Ericson, till Jönköpings-Posten.

Han säger också de inte vill ha förhandlingar med Sverigedemokraterna och de inte vill se en gemensam valplattform.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.