Sebastian Hörlin (S) föreslås bli ny distriktsordförande. Foto: Press

Sebastian Hörlin föreslås som ny distriktsordförande för Socialdemokraterna

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Hörlin (S) föreslås som ny distriktsordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län. I samband med distriktskongressen i Vaggeryd den 1 april ska en ny distriktsordförande utses.

Carina Ödebrink är distriktsordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län sedan tio år, men hon har valt att inte kandidera på nytt.

Valberedningen har föreslagit en ny distriktsordförande i 31-åringen Sebastian Hörlin från Eksjö. I dag är han kommunalråd i Eksjö kommun och kassör i partidistriktet.

– Sebastian Hörlin har ett starkt stöd i partidistriktet. Han har en god organisatorisk förmåga,vilket han visat både i sitt uppdrag som kassör i partidistriktet samt i Eksjö kommun, säger valberedningens ordförande Alf Gustafsson, i ett pressmeddelande.

Speaker för HV71

I pressmeddelandet uppges att Sebastian Hörlin har bred erfarenhet av folkrörelsearbete och föreningsliv och att han även är aktiv inom handbollen med olika uppdrag. Han har också varit matchfunktionär och speaker för HV71. Mellan 2019 och 2022 var han oppositionsråd i Eksjö kommun, och sedan valet är han kommunalråd.

– Jag är hedrad över det förtroende som valberedningen visar mig och det är med stor ödmjukhet jag kandiderar till uppdraget. Jag ser fram emot att, tillsammans med partivänner i länet, fortsätta utveckla och förvalta det arbete som partidistriktet bedriver. Socialdemokraterna i Jönköpings län behöver fortsätta arbetet med att stärka organisationen med studier och medlemsvärvning för att vinna val i framtiden, säger Sebastian Hörlin.

Kongress i april

Beslut om ny ordförande kommer att fattas i samband med distriktskongressen i Vaggeryd den 1 april.

I klippet berättar Carina Ödebrink om det största ögonblicket under de tio åren som distriktsordförande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carina Ödebrink (S) lämnar sitt uppdrag som distriktsordförande för socialdemokraterna i Jönköpings län. Foto: Press

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.