Foto: Privat

Selmas hund dog efter attack av aggressiv hund

Uppdaterad
Publicerad

Under en promenad i Jönköping attackerades hunden Sessan av en aggressiv hund och skadades allvarligt, hennes liv kunde tyvärr inte räddas.

Det var i fredags eftermiddag som Selma Johansson, 27 år, var ute och promenerade med sin 8-åriga hund Sessan av rasen Jack russell och sin elva månader gamla son. På promenaden i Barnarp i Jönköping mötte de två killar med två hundar av rasen Amstaff. Den ena hunden började dra lite och Selma gick över vägen för att inte behöva möta dem.

Släppte Sessan lös

De gick in mot skogen och Selma släppte Sessan lös ett tag för att hon skulle få springa fritt innan de skulle vända tillbaka hemåt. När de passerade fotbollsplanen på väg hem såg hon killarna igen ute på planen och hon noterade att de hade släppt hundarna. När hundarna fick syn på Sessan började de rusa mot henne, stannade i två sekunder och sedan attackerade den ena hunden Sessan.

– Sessan blev omkringkastad och jag fick panik så jag skrek, min son var också väldigt skärrad. Min hund var ju ungefär lika stor som den andra hundens huvud berättar Selma Johansson till SVT.

Ägaren av den attackerande hunden försökte även få hunden att släppa taget.

Erbjöds hjälp av förbipasserande kvinna

– En kvinna som körde förbi stannade sin bil och även hon var upprörd, säger Selma Johansson.

Kvinnan hjälpte dem genom att köra till djursjukhuset, dock var Sessan såpass skadad att  hennes liv gick inte att rädda.

Polisen bekräftar att de fått in en anmälan och brottsrubriceringen är: ”Brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter”. Ärendet har skickats vidare till Länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer