Andelen positiva covidprov högre än någon gång tidigare i länet. Foto: Jonas Nilsson/TT

Senaste sifforna: Årets högsta andel positiva prov i länet

Uppdaterad
Publicerad

Siffrorna från förra veckan visar att 22 procent av de provtagna i Jönköpings län hade covid. Att jämföra med de sju veckorna innan dess då siffran pendlade mellan 14 och 17 procent.

Totalt sett var det 6 180 personer som testade sig för covid under förra veckan, vilket är något färre än veckorna innan. Av dem hade 1 360 covid, vilket innebär 22 procent av de provtagna. Det är en högre andel än någon gång tidigare under året.

Av kommunerna sticker Jönköping ut gällande antalet positiva prov förra veckan med 560 stycken, vilket är den högsta siffran för året i kommunen.

Fler nya patienter läggs in

Dessutom fortsätter antalet nya patienter som läggs in för sjukhusvård med covid att öka. Sen 21 december har det lagts in mellan tio och 21 nya patienter per dag. Att jämföra med tvåveckorsperioden innan dess där det varierade mellan sju och 16 nya patienter per dag. 

Alla positiva tester sparas i frysar på sjukhuset, se mer i klippet här nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.