Sex personer åtalas för grova narkotikabrott vid Jönköpings tingsrätt

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män och två kvinnor åtalas nu för grova narkotikabrott vid Jönköpings tingsrätt. De ska enligt åtalet ha hanterat olika typer av narkotika som paketerats och skickats via post till olika adresser i landet.

Brotten som de misstänks för ska ha pågått under perioden 12 mars – 28 november i fjol. Personerna misstänks ha förvärvat narkotika som sedan har paketerats om och skickats till olika beställare via post. Det handlar om tusentals tabletter av bland annat subutex, men också tre kilo cannabis. Handeln med narkotika ska ha pågått på olika platser, bland annat Gislaved och Ulricehamn.

Fyra förnekar brott

Två av de åtalade har i förhör erkänt att de har packat och hanterat narkotika som senare har lagts i brevlådor. De har i förhör uppgett att de gjort det på uppdrag av två av de andra åtalade.

Övriga fyra har i förhör förnekat de brott som de är misstänkta för.

I åklagarens bevisning finns förutom narkotikabeslag, som gjorts hemma hos några av de misstänkta, även bland annat mobilhistorik med chattmeddelanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.