Sextonåring åtalas igen – hotade ung flicka med våld

Publicerad

I februari dömdes en 16-årig pojke från Vätterbygden för olaga hot och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Nu åtalas han igen, för att ha hotat flickan med våld för att hon anmält honom.

Hoten framfördes i slutet av mars och början av april, strax innan målet skulle tas upp i hovrätten. Flickan uppmanades att ”springa extra fort till skolan” och att hon skulle dö om hon inte såg till att målet lades ner.

Hotat med våld

Han åtalas också för att ha förmått ytterligare en minderårig flicka att skicka sexuella bilder till honom. Även denna flicka har sedan fått ta emot allvarliga hot som att hon ska våldtas och hennes familj ska skjutas.

Han åtalas också för ytterligare fyra fall av olaga hot, varav två bedömts som grova. I flera fall har han hotat med att han känner grovt kriminella och också utgett sig för att tillhöra ett MC-gäng.

16-åringen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.