Simon Önerud: ”Det är jäkligt tråkigt att det blir såhär”

Det fanns stora förhoppningar på att HV 71 skulle kunna bli klara för SHL i och med den femte finalmatchen hemma mot Björklöven. Men HV förlorade med hela 7-2.

I klippet hör du HV:s lagkapten Simon Önerud kommentera storförlusten.

HV fick sämsta tänkbara start i den femte finalmatchen när Björklöven tog ledningen efter mindre än fyra minuter – genom ett självmål av HV. Björklöven gick upp till 3-0 i andra perioden innan HV kunde reducera till 1-3. Men glädjen för HV blev kortvarig. Innan andra perioden var slut hade Björklöven ökat på till 5-1.

Tredje perioden blev en transportstäcka där HV aldrig var nära att komma ifatt. Matchen slutade hela 7-2 till Björklöven. Inför fullsatta läktare kändes det som att HV var tagna av stundens allvar.

– Det är svårt att svara på men som det såg ut så kanske det var så. Men det gäller att ha kort minne i slutspelet och det är en ny match på onsdag, säger Simon Önerud, lagkapten HV 71.