Foto: SVT

Skärmförbud införs i simhallen i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Från och med februari är det förbjudet att använda mobiltelefon eller surfplatta i badhuset i Tranås. Anledningen är att personalen önskar mer fokus på barnen i bassängen.

Förbudet gäller i bassängmiljön, bastun och i omklädningsrummen.

– Samma beslut har tagits i flera kommuner i Sverige, bland annat i Jönköping. Vi har märkt att vuxna som följer med till simhallen inte har fokus på det som sker i bassängen, utan är mer upptagna av sin telefon eller Ipad, säger Mattias Karlsson, anläggningschef inom Kultur- och fritidsförvaltningen i ett uttalande på Tranås kommuns webbsida.

Personalen i simhallen vill genom förbudet få vuxna att bli mer närvarande och på så sätt öka säkerheten för alla badgäster, framförallt barnen. Och eftersom badet är en ”naken miljö” ska man som gäst inte riskera att bli fotograferad mot sin vilja, menar Mattias Karlsson.

– Alla besökare ska känna sig trygga med att inte bli fotograferade eller filmade när de är hos oss. Besöket ska vara en positiv upplevelse för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.