Bilden är en arkivbild. Foto: Pontus Lundahl / TT

Skolinspektionen riktar allvarlig kritik mot skola

Publicerad

Skolinspektionen riktar nu allvarlig kritik mot en skola i Jönköpings kommun. Enligt beslutet utsattes en elev för upprepade kränkningar, men skolan utredde mindre än hälften av händelserna.

Eleven blev bland annat utsatt för nedsättande kommentarer på sociala medier och kommentarer inför andra elever. Enligt Skolinspektionen skedde minst en av kränkningarna när en lärare var närvarande.

I svaret till tillsynsmyndigheten uppger skolan att de bland annat haft enskilda samtal med inblandade elever och och berörd personal.

Men Skolinspektionen reagerar på att skolan bara utrett knappt hälften av de anmälda kränkningarna som kommit till deras kännedom.

”Mot bakgrund av omfattningen av de händelser som anmälts till skolan samt att skolpersonal och rektor haft kännedom om att X mått mycket dåligt till följd av att X upplevt sig vara utsatt för kränkande behandling är bristen allvarlig”, står det i beslutet.

Skolinspektionen konstaterar därför att skolan brutit mot skollagen, men tillsynsmyndigheten kommer inte ingripa eftersom eleven inte går kvar på skolan längre.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer