Anders Crona är rektor på Fenix gymnasieskola i Vaggeryd. Foto: TT/SVT

”Regeringens besked kom inte som en överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

I bland annat Vaggeryds kommun följer man regeringens rekommendation och inför distansutbildning på Fenix gymnasieskola, SFI och vuxenutbildningen. Beslutet gäller från och med onsdag och totalt berörs över 500 elever i kommunen.

Beskedet kom inte som en överraskning för flera av länets kommuner.

– Vi hade i åtanke att det här skulle kunna hända, utifrån det har vi kollat om distansundervisning är något vi kan ha i Gislaved, och det kan vi så på torsdag börjar vi med distansundervisning, säger Carina Uvenfeldt, barn- och utbildningschef.

Corona Jönköping

Även Värnamo kommun var förberedda på att regeringen skulle agera.

– Vi har förberett oss för detta, men tidpunkten var tidigare än vi hade trott, säger Markus Skytt, gruppledare för operativa styrgruppen som arbetar med covid-19.

Börjar redan under onsdagen

SVT Nyheter Jönköping har även varit i kontakt med Tranås och Vetlanda kommun som förbereder sig inför onsdagen. Även Nässjö kommun börjar med distransundervisning.

– Vi börjar med utbildningsformen redan imorgon, sa Cecilia Axelsson, skolchef i Tranås kommun vid klockan 13-tiden.

Alla de kommuner SVT varit i kontakt med är tydliga med att distansundervisning kommer att pågå tillsvidare och att de följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

I videon ovan ser du vad rektor på Fenixgymnasiet i Vaggeryd tycker om beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet