Slog väktare med träpåk – åtalas för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas vid Jönköpings tingsrätt för att ha misshandlat en väktare grovt och sedan stulit hans bil. Händelsen inträffade utanför Reftele i Gislaveds kommun i början av augusti.

Den misstänkte mannen ska enligt åtalet ha slagit väktaren med en träpåk i huvudet och på armarna. Därefter ska han ha försvunnit från platsen i väktarens bil och kört i riktning mot Halmstad.

Enligt åtalat ska mannen ha framfört bilen i hastigheter uppemot 150-180 kilometer i timmen och han misstänks därför även för grov vårdslöshet i trafik. En polispatrull följde efter mannen men fick stopp på honom först i närheten av Halmstad.

Åklagaren menar att mannen vid framförandet av bilen visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller egendom. Mannen varken förnekar eller erkänner brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.