Fiske lockar allt fler under coronapandemin. SVT Nyheter Jönköping besökte under lördagen en gäddfisketävling i sjön Noen. Foto: SVT

Intresset för fiske ökar under coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen arrangerades den första av fem deltävlingar i Pike League 2021 med gäddfiske i sjön Noen i Aneby kommun. Och både arrangören och flera sportfiskeklubbar vittnar om ett allt större fiskeintresse under coronapandemin.

Det finns plats för trettio deltagare i tävlingen som arrangeras av Jaktia Jönköping. Tävlingsledare Anton Midborg berättar att platserna tog slut väldigt snabbt.

– Det är ett stort intresse för fiske just nu, det märker vi i butiken också. Det är fler och fler som kommer in och vill köpa fiskeutrustning.

Jönköpings Sportfiskeklubb har märkt ett ökat intresse framförallt hos ungdomar.

”Otroligt uppsving”

– Fiske har fått ett otroligt uppsving. Vi har fått drygt tio nya under året och det brukar vanligtvis inte vara så många. Nu är det cirka 25 medlemmar i ungdomssektionen, säger Martin Ahlm, ungdomsledare.

Hur ska ni få dem att stanna kvar efter pandemin, när allt blir som vanligt?

– Det gäller att få dem att tycka att det är roligt nu i början, att se tjusningen. Så stannar de nog.

Klicka på klippet ovan för att hänga med ut på fisketur.

Gädda fångad under deltävlingen i Noen. Övriga deltävling äger rum under våren och försommaren i sjöarna Hindsen, Sommen, Vidöstern och Norra Bunn. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.