Socialdemokraterna nöjda med styret senaste mandatperioden

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera mandatperioder med alliansstyre i Jönköping tog Socialdemokraterna plats i styret av Jönköping efter valet 2018.

– Vi har haft ett gott samarbete och även haft roligt och trevligt tillsammans, säger kommunalrådet Mona Forsberg (S).

Efter valet för fyra år sedan hamnade Socialdemokraterna i styret av Jönköping tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet. Eftersom den konstellationen endast hade 38 av 81 mandat krävdes också att Vänsterpartiet med fem mandat gav sitt stöd i en valteknisk samverkan.

Mona Forsberg beskriver samarbete inom koalitionen som gott och tycker att hennes parti fått igenom mycket av sin politik.

Val 2022 Jönköpings län

– Men även de andra är nog nöjda, eller det borde de vara. De har också fått igenom många frågor som har varit viktiga för dem.

Socialdemokraterna vill fortsätta satsningar på skolan, men också på äldreomsorgen om de får fortsätta vid makten efter valet den 11 september.

I klippet avslöjar Mona Forsbergs också sitt hemliga vapen för en valseger i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022 Jönköpings län

Mer i ämnet