Sorgsen stämning i restaurangen. I klippet hör du delägaren Sofia Westlund och de anställda Josefine Comstedt, Anna Gustafsson och Maria Björk. Foto: Emma Johansson/SVT

Sorg när restaurangen tvingas stänga

Uppdaterad
Publicerad

Antalet företag som gått i konkurs ökade kraftigt förra året jämfört med året innan. Ett av dem är Caférangen i Nässjö som tvingas stänga på grund av pandemin.

Sorgen är påtaglig inne i den öde restaurangen i centrala Nässjö. På plats finns en av delägarna och tre anställda. Nu är det bara att packa ihop lokalen som gäller.

– Första vågen klarade vi ganska bra. Inför hösten så såg det riktigt bra ut, men sedan kom andra vågen och då försvann alla gäster igen. Men hade vi fått stöd i tid så hade vi kanske klarat oss, säger delägaren Sofia Westlund.

Antalet företag i länet som gick i konkurs ökade med 140 procent under december månad jämfört med året innan, det visar statistik som företaget Syna sammanställt.

På hela året gick 181 företag i länet i konkurs och det är en ökning med 20 procent jämfört med året innan.

I klippet ovan berättar anställda om sorgen över konkursen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.