Thea Johansson är en av de spelare som kommer att spela kvar i HV71 kommande säsong. Foto: TT

Stora förändringar i HV-truppen – tio spelare lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Det väntas stora förändringar i HV71 inför nästa säsong i SDHL. Många spelare lämnar laget medan nya är på gång in. Samtidigt är en ny assisterande tränare klar.

SDHL-säsongen tog i år slut i semifinalen för HV71 och inför nästa säsong kommer det bli stora förändringar. Redan nu står det klart att tio spelare lämnar samtidigt som det pågår kontraktsförhandlingar med fyra.

SVT har tidigare berättat att Jenni Asserholt och Fanny Rask kommer att lämna HV71, samtidigt som Selma Aho och Maja Jakobsson avslutar sina hockeykarriärer. Nu står det även klart att Alexis Joyce, Wilma Nilsson, Selina Aho, Madeleine Ericsson, Claudia Kelpler och Sabina Eriksson lämnar laget.

Risken är att ännu fler försvinner, det pågår det förhandlingar med landslagsspelaren Isabelle Palm samt Michelle Claesson, Ida Helmersson och Riikka Sallinen.

– Vi jobbar intensivt just nu med förlängningar och förstärkningar till damtruppen, säger Peter Ekelund general manager på HV71, i ett pressmeddelande.

Nya ansikten i truppen

Samtidigt har klubben gjort klart med sitt första nyförvärv, det är den amerikanska forwarden Julia Tylke, som närmast kommer från collegehockey på St Cloud State University i Minnesota.

– Julia är en rivig forward som vi fått bra scoutingrapporter om och kommer tillföra mycket till vår lag, menar Ekelund.

Även ledartruppen förstärks. Joakim Engström från Djurgårdens IF blir ny assisterande tränare till Lucas Frey.

Truppen idag:

Målvakter

Alba Gonzalo Kontrakt 19/20

Backar

Linnéa Andersson Kontrakt 19/20

Maja Beverin Kontrakt 20/21

Rosa Lindstedt Kontrakt 19/20

Jessica Healey Kontrakt 19/20

Sabrina Zollinger Kontrakt 19/20

Forwards

Jenny Antonsson Kontrakt 19/20

Thea Johansson Kontrakt 20/21

Julia Tylke Kontrakt 19/20

Sanni Hakala Kontrakt 19/20

Felizia Wikner Zienkiewicz Kontrakt 19/20

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.