Styrkor från sex olika brandstationer deltog i räddningsarbetet. Foto: Linda Mathillas /SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Storbrand rasar i pingstkyrka

Uppdaterad
Publicerad

Pingstkyrkan började brinna i samband med gudstjänsten. Ett 40-tal personer tvingades fly ut ur den brinnande byggnaden.
– Det var panik, säger ett vittne till Jönköpings-Posten.

Det var vid lunchtid på söndagen som räddningstjänst larmades om en brand i Hok, i Vaggeryds kommun söder om Jönköping. Enligt räddningstjänsten är det pingstkyrkan som står i lågor.

”Vid framkomst var det kraftig brand med lågor ut genom fönster och tak” skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Enligt räddningstjänst och polis fanns det initialt inga rapporter om att någon skadats. Däremot väntas kyrkan bli totalförstörd.

– Det brinner och det ska vara helt övertänt, det är allt jag har i nuläget, säger Tommy Åkerberg, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Enligt polisen befann sig ett 40-tal personer på gudstjänst när kyrkan började brinna. Enligt Jönköpings-Posten tvingades flera personer fly ut från den brinnande kyrkan.

– Det var panik, säger ett vittne till J-P.

Flera enheter på plats

Clas Lövgren, brandingenjör i Jönköping meddelar att man inlett en stor räddningsinsats. Styrkor från sex olika brandstationer deltar i operationen.

– Vi har 30 man på plats och tio till är på väg. Det brinner kraftigt, säger han.

Räddningstjänsten hade vid 13-tiden fortfarande ingen brandorsak fastställd.

– Det har vi inte ens hunnit fundera över än. Men vi räknar med att vårt arbete på plats kommer bli ganska långvarigt, säger Clas Lövgren.

Missionskyrkan i Hok har öppnats för drabbade och Posom-gruppen i Vaggeryds kommun är aktiverad.

Vid 14.30-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och att vissa räddningsstyrkor kan lämna brandplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

STORBRAND I PINGSTKYRKA

Mer i ämnet