Foto: SVT

Nya störningar hos JLT

Uppdaterad
Publicerad

De problem med länstrafikens biljettsystem som uppstod under torsdagseftermiddagen återkom igen på fredagsmorgonen.

– Vi vet inte när allt fungerar som det ska, säger Petra Sundell, marknadschef på Jönköpings länstrafik, under tiden får man åka utan biljett.

Orsaken till att JLTs app inte fungerar som den ska är att en server hos en leverantör har kraschat. Under fredagen kan man, precis som under torsdagseftermiddagen, inte köpa någon biljett via appen eller i biljettautomaterna. Det enda som fungerar är om man har ett fysiskt busskort som man blippar på bussen.

– Vi trodde att problemen var lösta vid 20-tiden igår kväll, men då belastningen ökade nu under morgonen så uppstod samma problem, säger Petra Sundell till SVT. Framåt eftermiddagen blev systemet stabilare.

Under tiden som biljettsystemet låg nere så skedde ingen kontroll av biljetter utan man kunde åka gratis till sin destination.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.