Stort avbrott på fjärrvärmen i Habo

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort avbrott på fjärrvärmen har på onsdagsmorgonen drabbat alla fjärrvärmekunder i Habo. De har inget varmvatten och värmen i husen har sjunkit successivt.

Det var tidigare under onsdagsmorgonen som förbränningsanläggningen i Habo stängdes ner genom att ett skydd för anläggningen löstes ut. Det innebär att Habo Energi i nuläget inte levererar någon fjärrvärme till sina kunder.

– Det är beklagligt, men vi kämpar för att komma igång igen och har gjort en omstart av anläggningen. Vi räknar med att leveransen av fjärrvärme ska vara tillbaka hos våra kunder en bit fram på dagen, säger Patric Jönnervik, fjärrvärmechef Habo Energi.

Felet är åtgärdat

Strax efter klockan 10 gav Habo Energi en uppdatering på sin hemsida där man säger att felet är åtgärdat men att ”det kan ta ytterligare några timmar innan hela fjärrvärmenätet har återhämtat sig och alla kunder har värme och varmvatten åter”.

Habo Energi levererar fjärrvärme till 380 villor och cirka 1 500 lägenheter i Habo kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.