Foto: SVT

Stort slagsmål i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Minst 10–15 personer drabbade på lördagsnatten samman i ett stort slagsmål på Tändsticksområdet i Jönköping, enligt polisen. Tolv personer är anhållna misstänkta för misshandel.

Larmet kom till polisen vid 01.30-tiden efter att flera personer ringt in och berättat att ett stort antal personer hamnat i bråk.

– Det har varit lite olika uppgifter om hur många som bråkat, mellan ett 20-tal och ett 50-tal, och någonstans däremellan är väl sanningen, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavade befäl vid polisen i Jönköping till SVT.

EXTREMISTBRÅK PÅ TÄNDSTICKSOMRÅDET

– Det står ju klart att det var personer från Soldiers of Odin och AFA. Vi kunde konstatera att tillhyggen hade använts, fortsätter han.

Tre personer misshandlades, varav två allvarligt i samband med händelsen. Dock ska ingen ha behövt föras till sjukhus.

Tolv anhållna

Vid klockan 03.15 hade tolv personer gripits misstänkta för misshandel, tillhyggen har tagits i beslag. Alla tolv anhölls senare under söndagsmorgonen.

Vad som orsakade tumultet är oklart, men polisen kände till att en av grupperna skulle befinna sig i centrala Jönköping på lördagen.

– Vi visste sedan tidigare att Soldiers of Odin skulle ut och patrullera gatorna under lördagkvällen och natten, sen varför den andra gruppen dykt upp och varför de kommit nära varann det känner jag inte till. Men helt uppenbart har de ju stött på varandra och bråk har uppstått, säger Lars-Göran Nilseryd.

Senare under söndagen kunde polisen berätta hur storbråket gått till Att det var AFA-anhängarna som attackerat Soldiers of Odin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EXTREMISTBRÅK PÅ TÄNDSTICKSOMRÅDET

Mer i ämnet