Foto: Mikael Fritzon/TT

Stort sug efter finalbiljetter

Uppdaterad
Publicerad

Det råder hockeyfeber i Jönköping, efter att det på söndagen blev klart att HV71 spelar SM-final. Några timmar efter att biljetterna släpptes fanns bara enstaka biljetter kvar till den första finalmatchen.

När slutsignalen mellan HV71 och Malmö ljöd vid 17.30-tiden på söndagen stod det klart att jönköpingslaget är klart för sin första final sedan 2010. Och uppenbarligen har det satt fart på hockeyintresset.

– Det är fantastiskt. Jag har under mina år inte varit med om något liknande. Vi släppte biljetterna klockan tio, och nu har vi bara ett fåtal kvar till första matchen på påskdagen, säger Andreas Karlsson som är biljettansvarig när SVT talar med honom sex timmar senare.

Match två snart slutsåld

Även till den andra hemmamatchen nästa torsdag har biljettsuget varit stort. Omkring 500 biljetter fanns kvar på måndageftermiddagen, och HV räknar med att det snabbt ska bli utsålt.

– Det har alltid varit ett stort sug efter hockey i Jönköping, och när vi går så här långt är det klart att det sätter fart på försäljningen.  Dessutom spelar det ju in att HV inte varit i final på flera år, säger Andreas Karlsson.

Vilket lag HV71 möter i finalen är ännu inte klart. Det står mellan Brynäs och Frölunda. I den matchserien står det 2-2 i matcher. I kväll möts lagen i den femte semifinalmatchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.