Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Jönköpingsstudenterna Ana-Maria Stanica och Benno Jochems varför de tycker det är viktigt att studera hållbarhet. Foto: Irma Hellman/SVT

Jönköpingsstudenten Benno Jochems: ”Kunskaperna efterfrågas av branschen”

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler studerar hållbarhet. Oavsett vad studenterna väljer att plugga på högskolan i Jönköping kommer ämnet hållbarhet garanterat beröras någon gång i utbildningen. Jönköpingsstudenterna Ana-Maria Stanica och Benno Jochems tycker hållbarhet är en nödvändighet i deras respektive utbildningar.

– Under mina kandidatstudier berördes inte hållbarhet överhuvudtaget. Det är skrämmande, säger Benno Jochems.

Studentlivet på högskolan i Jönköping präglas av hållbarhet och internationella relationer. Studenterna Ana-Maria Stanica och Benno Jochems är båda två internationella studenter som valt högskolestudier som handlar om hållbarhet.

Ana-Maria Stanica är från Rumänien och pluggar hållbara försörjningskedjor.

– Jag upplever att det finns ett behov av ingenjörer som faktiskt vet hur ska göra sitt jobb samtidigt som de skyddar planeten, säger Ana-Maria Stanica.

Hur mycket påverkade klimatförändringarna ditt val av studier?

– Det var definitivt en stor anledning eftersom jag kan se hur industrin påverkas av klimatet, säger Benno Jochems som studerar hållbarhet inom byggsektorn.

I klippet berättar Ana-Maria Stanica och Benno Jochems varför de tror att utbildningar om hållbarhet blivit fler på högskolan i Jönköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatförändringar i Sverige

Mer i ämnet