Under pandemin började cateringföretaget att leverera mat hem direkt till kunden. Foto: Fredrik Weibull SVT

Succédraget av cateringföretaget – lagad mat direkt hem till kund

Uppdaterad
Publicerad

När coronapandemin slog till blev det nattsvart för många i restaurang- och cateringbranschen. Ett sätt att vända den negativa trenden var att börja leverera lagad mat direkt hem till kunden, något som blivit en succé för ett av restaurangföretagen i länet.

För många företag inom restaurang och catering blev coronapandemin ett hårt slag och många fick säga upp stora delar av personalen. Catering- och eventföretaget FC Gruppen gick från 100 tillsvidareanställda och 400 behovsanställda till endast 29 tillsvidareanställda.

– Det var kaos kan man säga. Vi satt i krismöten varje dag och tittade på vad vi behöver göra, vilka åtgärder måste vi göra, säger Adam Svensson som är projektledare för hemcateringen.

Corona Jönköping

Tog fart under andra vågen

Men där och då föddes idén om att leverera mat direkt hem till kunden. Något som blivit en succé.

Adam Svensson som är projektledare för Hemcatering. Foto: Fredrik Weibull SVT

– Det började väldigt bra och sedan under andra vågen tog det fart. Vi levererade 20 000 portioner mellan mars och andra våren av pandemin. Från oktober fram tills nu har vi levererat lika mycket fast på mycket kortare tid, säger Adam Svensson.

I klippet berättar Adam Svensson mer om vilka kunderna är som beställer maten och hur han ser på framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet