Succé för Wetterbygden Stars – prisas av Svenska Basketbollförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Wetterbygden Stars gjorde i år sin första säsong i högsta ligan. Nu prisas dem för sina insatser av Svenska Basketbollförbundet.

Varje år rösta coacher, lagkaptener och media fram olika utmärkelser. I år kammade Wetterbygden Stars hem både årets coach och årets lyft.

Årets coach

Inför förra säsongen lämnade Boris Balibrea Spanien för att flytta till Sverige och ta över tränarjobbet för Wetterbygden Stars. Laget gick då direkt upp till högsta serien. Under debutsäsongen har han lett sin trupp till inspirerat spel som uppmärksammat i Basketsverige.

Så här lyder Svenska Basketbollförbundets kommentar:

Noggrannhet, energi och innovation. Årets coach formar genom sitt arbetssätt spelare, lag och organisation. Wetterbygden spelar en modern basket som ställer tuffa frågor till alla motståndare. Arkitekten bakom bygget är kanske ännu inte basketens svar på Gaudi och Wetterbygden är inte ännu La Sagrada Familia, men den unge coachen är på god väg. Årets coach i SBL heter Boris Balibrea!

Årets lyft

Wetterbygden Stars låg för två år sedan på en sjätteplats i Superettan, idag spelar de kvartsfinal mot Borås. Laget prisas för resan de gjort samt att de ständigt jobbar med att utvecklas framåt.

Så här lyder Svenska Basketbollförbundets motivering:

Här spelades världens sista match utan trepoängslinje. Här verkade Miki Herkel, en av svensk baskets största legender genom tiderna och här har många landslagsstjärnor fostrats. Men hur mycket nobel historia vi än kan lyfta fram lever passionen i framtidstron. Wetterbygden Stars har visat att basketen är framtidens sport i regionen genom smarta värvningar, häftiga matcharrangemang och ett modernt tilltal. Wetterbygden matters i svensk basket, Årets lyft i SBL herr är Wetterbygden Stars!

Årets stjärnskott

Även Nässjöspelaren Felix Ternis prisas för sin säsong. Han ökade sitt poängsnitt från 2,3 till 12,5 poäng per match.

Så här lyder Svenska Basketbollförbundets kommentar:

Vilket genombrott! Fjolårets 2,3 poäng per match har gått upp till 12,5 poäng per match och nu snackar alla om 20-åringen i Nässjö. Han skjuter treor, pull ups, tar den korgen och gör mål på alla möjliga sätt. Höjdpunkten blev 33 poäng i en match som är den elfte bästa poängnoteringen av en spelare hela säsongen. Årets stjärnskott i SBL är Felix Terins!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.