Sune Lantz. Foto: TT

Sune Lantz lämnar J-Södra

Uppdaterad
Publicerad

Sune Lantz kommer inte kandidera igen till posten som ordförande i Jönköpings Södra efter säsongen.

Det uppger den allsvenska klubben i ett pressmeddelande.

Enligt J-Södra grundar sig beslutet på personliga skäl. Sune Lantz uppger för SVT Nyheter Jönköping att anledningen är tidsbrist.

– Jag har rätt mycket styrelseuppdrag och andra uppdrag i näringslivet. Därför måste jag göra en prioritering. Jag har varit med i sju och ett halvt år, säger han.

Ordförandestriden i J-Södra

Lantz ledarskap har de senaste åren varit ifrågasatt av vissa inom fotbollsklubben.

Kritik inte påverkat

Men enligt honom har inte kritiken påverkat hans beslut.

– Nej, det har inget med det här att göra och ingen har framfört den kritiken till mig, säger Sune Lantz.

SVT Nyheter Jönköping har pratat med personer med insyn i klubben som tror att det motstånd Lantz känt från flera håll påverkat beslutet att avgå.

Vad tänker du nu när du bestämt dig för att inte kandidera igen?

– Det känns att det är rätt tid att göra det nu, säger han.

Sune Lantz menar att klubbens ekonomi var svag när han kom in i styrelsen och ”organisationen inte den bästa”.

– Nu är vi allsvenskan, ekonomin är hygglig jämfört med vad den varit historiskt och organisationen är satt och fungerar, säger han.

Lantz fortsätter:

– Det känns bra just nu, men det finns ytterligare ett steg framöver som måste göras. Nu måste valberedningen hitta lämpliga personer som tar nästa steg för föreningen.

Ytterligare avhopp

Även Niclas Ekblad, vice ordförande, som suttit i klubbstyrelsen sedan 2008 väljer att lämna sitt uppdrag omgående. Han uppger förändrad arbetssituation som skäl.

J-Södras styrelse drabbas av ytterligare ett tungt avhopp. Kassören Joakim Breidmer kommer också ställa sin plats till förfogande efter säsongen.

”Det är naturligtvis utmanande när flera ledamöter skall ersättas, men vi är nöjda med den lösning som vi tagit fram. För föreningen innebär detta att vi säkerställer en bra kontrollerad övergång till en ny styrelse som skall fortsätta att leda föreningen till framgång”, säger KG Gustafsson, valberedningens ordförande, i pressmeddelandet.

Beredd att kliva av tidigare

Enligt valberedningens ordförande har de redan börjat leta efter nya kandidater och Sune Lantz har sagt att han kvarstår tills de har en ny ordförande klar. Hittar man ingen sitter han kvar till och med årsmötet i mars nästa år.

– Vi har en lista sedan tidigare och vi kommer att bygga på den. Vi har ett sammanträde i morgon för att försöka hitta någon. Men hur lång tid det kommer att ta går inte att säga, säger valberedningens ordförande KG Gustafsson.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ordförandestriden i J-Södra

Mer i ämnet