Sune Lantz om Hellbergs avhopp: ”Beslutet upp till honom”

Uppdaterad
Publicerad

Styrelsen i Jönköpings Södra har på kort tid drabbats av sitt andra avhopp, men enligt klubbens ordförande kommer styrelsearbetet att fortgå som vanligt.

På årsstämman i november valdes Niklas Hellberg in som ny ledamot i J-Södras styrelse, men meddelade efter bara tre veckor att han hoppar av uppdraget. Nu kommenterar J-Södras ordförande Sune Lantz avhoppet:

–Jag fick besked om att han övervägde att hoppa av i lördags, sen hade vi första ordinarie styrelsemöte i söndags så han har ju aldrig medverkat.

Ordförandestriden i J-Södra

Hur kommenterar du hans avhopp?

– Det är ett beslut som är upp till honom att fatta. Det innebär inte så mycket i sak eftersom han inte påbörjat styrelsearbetet.

Ett av skälen han uppger är ”bristande öppenhet och transparens” i J-södras ledning, hur kommenterar du det?

– Över huvud taget när det gäller styrelsearbetet kommenterar jag inte det. Styrelsen måste få jobba i lugn och ro.

Niklas Hellberg är ju den andre ledamoten som lämnar styrelsen på kort tid, påverkar det styrelsearbetet?

– Från och till så sker det ju förändringar. Just nu står vi med två vakanser, men jag vet att valberedningen jobbar intensivt med att fylla dem.

Men riskerar inte styrelsearbetet att bli lidande?

– Inte just nu. Vi har ju valt att anställa en klubbchef som tagit över ansvaret för den operativa verksamheten. Styrelsen jobbar mer med beslutsfrågor och strategier.

Kan man ha ett fungerande styrelsearbete med bara fem ledamöter?

–Det går absolut. Sju styrelseledamöter är något som årsmötet har bestämt, men vi får jobba med de fem som är nu.

Före årsstämman var det ju ganska turbulent i J-Södra, innan du blev omvald som ordförande. Hur skulle du säga att stämningen är nu?

– Först och främst måste man respektera ett demokratiskt beslut. Sen har vi ett intensivt arbete framför oss och måste jobba framåt mot Allsvenskan.

Men känner du att du har ett starkt stöd som ordförande?

–Jo det är klart jag känner det. Medlemmarna har ju röstat fram mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ordförandestriden i J-Södra

Mer i ämnet