Enligt Michael Agestav, vice ordförande i North Bank Supporters, mår många i föreningen dåligt dagen efter att det står klart att HV71 spelar i hockeyallsvenskan nästa år. Foto: Fredrik Weibull/SVT och Pontus Lundahl/TT

Supporterföreningen: ”Många mår riktigt dåligt i dag”

Uppdaterad
Publicerad

I supporterföreningen North Bank Supporters är stämningen dämpad dagen efter att det står klart att HV71 kommer att spela i hockeyallsvenskan nästa år. Nu får de ställa in sig på minst en säsong i den lägre divisionen.

Årets säsong har inte alls blivit vad supporterföreningen hade hoppats på. På grund av coronapandemin har endast ett fåtal fått vara på läktaren under säsongen för att stötta sitt lag. Sedan slutade allt med nedflyttning till hockeyallsvenskan.

– Det är en tomhet. Man är ledsen, bedrövad och undrar hur det kunde bli så här. Det måste vara SHL:s största fiasko, säger Michael Agestav som är vice ordförande i North Bank Supporters.

Nu lämnar spelarna laget men ni står kvar?

– Nu kommer de ha det lite jobbigt ett tag. Vi såg alla tårarna i tv i går och det var jobbigt att se. Nu ska de fira lite sommar, sedan går deras liv vidare i andra klubbar. Men när dimman har lagt sig här i Jönköping så sitter vi kvar i skiten, säger han.

I klippet berättar han hur han tänker om nästa säsong i allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.