SVT-profilen Anne Lundberg, skidstjärnan Anna Jönsson Haag, komikern Özz Nujen och P4 Kalmars Johan Signert ska springa i livesändning. Foto: SVT

SVT vill få Sverige att springa för att bekämpa världshungern

Uppdaterad
Publicerad

Den 30 maj vill SVT tillsammans med Sveriges Radio och Radiohjälpen få svenskarna att springa eller gå för att samla in pengar för att bekämpa akut hunger i världen. En av de som ska springa längs Vättern är programledaren Anne Lundberg.

– Man kan vara med för att få en naturupplevelse, jag stannar alltid en stund extra och tittar på vyn över Visingsö, säger hon.

På Kristi himmelfärdsdag den 30 maj vill SVT få landet att springa. Om man inte vill springa kan man promenera med en bit eller bara heja på de som rör sig längs med Vättern. Tanken med loppet är att samla in pengar till platser där folk lider av akut hungersnöd i världen.

– Springhjälpen är ett viktigt bidrag till att lindra den akuta hungern i världen. Radiohjälpen har arbetat med att ha lindrat nöd i världen under 80 år och vi vet att varje krona gör skillnad. Pengarna kommer fram, säger Kristina Henschen, generalsekreterare Radiohjälpen.

Profiler springer i livesändning

SVT-profilen Anne Lundberg, skidstjärnan Anna Jönsson Haag, komikern Özz Nujen och P4 Kalmars Johan Signert ska springa i livesändningen som kommer att finnas på SVT Play.

Under springfärden kan publiken springa tillsammans med programledarna för att stötta dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.