Destination Jönköping har tagit fram Utflyktsgeneratorn för att se till att de som hemestrar sprider ut sig i Jönköpingstrakten. Foto: SVT/Charlotte Göransson

”Swipa” semestermål i Utflyktsgeneratorn

Publicerad

I tider när vi helst ska semestra på hemmaplan kan det vara svårt att komma på nya saker att se och göra. Därför har Destination Jönköping nu startat Utflyktsgeneratorn, där det går att ”swipa” höger eller vänster på föreslagna utflyktsplatser.

Allt ifrån att vandra och besöka ruiner till att paddla kajak och gå på museum. Det är några av de saker som Utflyktsgeneratorn föreslår.

– Vi har ett uppdrag att få fler att sprida ut sig i kommunen, säger Cecilia Hakeber som är marknadschef på Destination Jönköping.

”Vill inte komma med pekpinnar”

Konceptet med att swipa höger på det som faller i smaken och vänster på det som inte är lika intressant, är inte helt nytt. I flera sammanhang används det och inför denna sommaren slogs Cecilia Hakeberg och hennes kollegor av att det vore ett kul sätt att vara med och bidra till minskad smittspridning.

– Vi vill inte bara komma med pekpinnar och ”håll avstånd”, utan på ett roligt sätt få folk att upptäcka mer, berättar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.