Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Randhede syr kläder av lakan, gardiner och dukar. Hör mer om hennes syintresse i klippet. Foto: Magdalena Moreno/SVT

Sofia Randhede från Nässjö: ”Jag ger tygerna nytt liv”

Publicerad

Det började med en så kallad ”cirkelkjol” för några år sedan och därefter tog det nya syintresset fart. Nu syr Sofia Randhede kläder till sig själv på sin fritid, och hon syr av allt hon hittar.

– Min lista över alla plagg jag vill sy är längre än vad jag har tid för, säger Sofia.

Sofia Randhede från Nässjö började sy egna kläder för 4-5 år sedan, hon använder bara återbrukade tyger. Oftast lakan, dukar eller gardiner som på så sätt får nytt liv. På hennes konton i sociala medier är det många som lagt märke till hennes kläder.

– Jag tror att det är för att jag syr ganska mycket men också för att jag inte tillhör den typiska normkroppen. Jag kan visa att man kan sy även fast man inte tillhör normen, säger Sofia Randhede.

”Dygnat med symaskinen”

Ibland är det så kul att sy enligt Sofia att hon började även att anmäla sig till träffar där människor möts för att sy tillsammans under en hel helg.

– Jag har till och med varit med på sy-lan där människor dygnat och jag kan ju säga att det blir ju inte jättebra resultat med det man sitter och syr klockan 03 på natten, säger Sofia.

I klippet hör du mer om Sofias syintresse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.